Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Traas voor een ongedierte preventieplan conform AIB richtlijnen

Ongedierte preventieplan volgens de AIB richtlijnen

In veel branches gelden strenge eisen met betrekking tot de hygiëne. In bijvoorbeeld de horeca, voedingsmiddelenindustrie, supermarkten, vleesverwerkende bedrijven en veeteelt is het voor de voedselveiligheid immers van essentieel belang dat er hoge eisen aan de hygiëne worden gesteld.

Daarom zijn vanuit de overheid en andere instanties dan ook de nodige normeringen en richtlijnen voor opgesteld. Niet alleen de overheid zal in het kader van de Warenwet eisen, maar ook opdrachtgevers en afnemers kunnen eisen dat er aan bepaalde normen wordt voldaan. In veel van die normen is ook een afdoende preventie van ongedierte opgenomen.

Richtlijnen AIB (American Institute of Baking)

Eén van de instanties die een aantal richtlijnen heeft opgesteld, is het Amerikaanse AIB. De richtlijnen van het AIB heten ook wel de ‘Good Manufacturing Practices’, afgekort GMP. Deze richtlijnen zijn in 1992 verder uitgewerkt en samengevoegd met de HACPP en diverse ISO normeringen, en heten sindsdien de GMP+ normen. Voor wie niet weet waar HACCP voor staat: ‘Hazards Analysis and Critical Control Points’.

Blijvende verbetering van de voedselveiligheid

De AIB richtlijnen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit de Amerikaanse bakkerijsector. Ze zijn dus vooral gericht op de voedingsmiddelenindustrie De AIB richtlijnen zijn bedoeld om de risico’s wat betreft de voedselveiligheid en hygiëne te evalueren en te zorgen dat de voedselveiligheid blijvend wordt verbeterd.

Preventie conform AIB richtlijnen

Traas is specialist op het gebied van ongediertepreventie, en kan voor ieder bedrijf een passend preventieplan conform de AIB richtlijnen maken, inclusief de daaraan verbonden verslaglegging in een logboek. De specialisten van Traas Ongediertebestrijding zijn bekend met alle gangbare normen op het gebied van bedrijfshygiëne, zoals de HACCP, TESCO, BRC, IFS en natuurlijk ook AIB richtlijnen.

Opstellen, uitvoeren en ontzorgen

Hierbij gaat Traas Ongediertebestrijding er altijd van uit dat de opdrachtgevers op dit gebied volledig ontzorgd moeten worden. Dat houdt in dat Traas dus niet alleen het preventieplan verzorgt, maar er ook op een pro-actieve wijze voor zorgt dat dit plan wordt uitgevoerd zodat de preventie en bestrijding aan de gestelde eisen voldoet.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn