Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Ongedierte preventieplan volgens de IFS richtlijnen

Ongedierte preventieplan volgens de IFS richtlijnen

Op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid gelden er wereldwijd en in Nederland strenge eisen. Vooral in branches als de horeca, supermarkten, de veeteelt en de voedingsmiddelenindustrie zijn hygiëne en voedselveiligheid van groot belang.

Het opzetten van diverse controle- en kwaliteitssystemen

Om de voedselveiligheid en hygiëne te kunnen toetsen en waarborgen, zijn er verschillende controle- en kwaliteitssystemen opgesteld. Het meest bekende systeem is het Hazard Analysis Critical Control Points-systeem (HACCP), een methode waarmee relevante gevaren op het gebied van voedselveiligheid kunnen worden geëlimineerd, voorkomen of gereduceerd. Dit systeem is wettelijk verplicht en wordt door vele bedrijven als leidraad en basismodel gebruikt.

Naast de HACCP zijn er ook nog andere, aanvullende systemen en protocollen die de hygiëne en voedselveiligheid moeten garanderen. Eén van deze systemen is de International Food Standard (IFS of IFS Food). Overigens wordt het systeem ook wel aangeduid als de International Featured Standard – Food. Het systeem betreft een standaard die is opgesteld door de HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. Ook Franse en Italiaanse retail-brancheorganisaties hebben zich hierbij aangesloten.

Richtlijnen IFS (International Food Standard)

De IFS bestaat uit vier verschillende criteria waaraan leveranciers dienen te voldoen. Wanneer er aan één van deze criteria niet voldaan wordt, dan is de leverancier niet gecertificeerd. De vier opgestelde criteria betreffen:

  • Het beheersen van kritische beheerspunten
  • De betrokkenheid van het management en de medewerkers
  • De traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen
  • De uitvoering van corrigerende maatregelen

Waar er bij de BRC-Food Standard de mogelijkheid bestaat om eventuele tekortkomingen te verhelpen, om vervolgens alsnog gecertificeerd te raken, is dit bij IFS niet het geval. Het is bij IFS daarom van groot belang om direct aan alle vier de criteria te voldoen.

Ongediertepreventie conform IFS richtlijnen

Traas Ongediertebestrijding is specialist op het gebied van ongediertepreventie. Hierdoor kunnen wij voor ieder bedrijf een passend preventieplan opstellen, waarin wij onze klanten adviseren en begeleiden op het gebied van plaagdierbeheersing. Dit alles doen wij uiteraard conform de IFS richtlijnen. Daarnaast verzorgen wij ook de aan de IFS verbonden verslaglegging en een logboek. Onze specialisten zijn bekend met alle gangbare normen met betrekking tot bedrijfshygiëne, zoals de HACCP-, TESCO-, BRC- en AIB-richtlijnen.

Opstellen, uitvoeren en ontzorgen

U kunt zich voorstellen dat bedrijven die aan bovenstaande certificeringen moeten voldoen, niet van alle aspecten alles weten. Daarom gaat Traas er bij ongediertepreventie altijd vanuit dat de opdrachtgever volledig ontzorgd moet worden. Dit houdt in dat wij het preventieplan niet alleen opstellen, maar er ook voor zorgen dat het plan correct wordt uitgevoerd. Hierdoor dragen wij bij aan een goede productie en zorgen we ervoor dat bedrijven geen omkijken hebben naar ongedierte.

Heeft u interesse in ons ongedierte preventieplan volgens de IFS richtlijnen, of wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden die er zijn? Neem dan gerust contact met ons op of bel naar 088-22 121 22. Onze specialisten helpen u graag verder!
Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn