Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Ongedierte preventieplan volgens de Tesco richtlijnen

Ongedierte preventieplan volgens de Tesco richtlijnen

Wereldwijd en ook in Nederland, zijn er veel branches waar strenge eisen gelden op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Deze eisen gelden onder andere in de horeca, de veeteelt en de voedingsmiddelenindustrie. Hygiëne en voedselveiligheid zijn voor bedrijven in deze branche van groot belang.

Diverse controle- en kwaliteitssystemen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne

In de loop der jaren zijn er verschillende controle- en kwaliteitssystemen opgesteld, met als doel de voedselveiligheid en hygiëne te kunnen toetsen en waarborgen. Een bekend systeem is het Hazard Analysis Critical Control Points-systeem (HACCP), een methode waarmee reële gevaren op het gebied van voedselveiligheid kunnen worden geëlimineerd, voorkomen of gereduceerd. Het HACCP-systeem is een wettelijke verplichting geworden en wordt door talloze bedrijven als basismodel gebruikt.

Naast het HACCP-systeem zijn er ook nog andere systemen en protocollen die de hygiëne en voedselveiligheid toetsen en garanderen. Voorbeelden van deze protocollen zijn het British Retail Consortium (BRC) en de International Food Standard (IFS of IFS Food). In het BRC zijn de Britse supermarkten, zoals Tesco, Safeway, Somerfield en Sainsbury verenigd. Supermarktketen Tesco, één van de grootste retailers ter wereld, gaat nog een stap verder dan de BRC- en de IFS-certificering. Tesco hanteert namelijk haar eigen strenge kwaliteitseisen, die zijn vastgelegd in de zogeheten Tesco`s Food Manufacturing Standard (TFMS). Leveranciers van Tesco dienen aan deze eisen te voldoen.

Richtlijnen TFMS (Tesco’s Food Manufacturing Standard)

De TFMS bestaat uit vier hoofdstukken, die zelf weer bestaan uit verschillende subonderdelen. Het eerste hoofdstuk van de TFMS, genaamd Management Systems, is gericht op de veiligheid van producten en op kwaliteitsmanagement. Het tweede hoofdstuk, Facilities, heeft betrekking op voorwaardes die gesteld worden aan het bedrijfspand van de leverancier. Het hoofdstuk People Management, het derde hoofdstuk van de TFMS, gaat in op de eisen met betrekking tot personeelstrainingen, persoonlijke hygiëne en ethische aspecten. Met name de eisen op het gebied van ethiek gaan een stuk verder dan bij andere certificeringen, zoals de BRC-certificering. Het vierde hoofdstuk, Operational Controls, is het laatste hoofdstuk van de TFMS. Onderwerpen die hierin aan bod komen, zijn procescontrole, ongediertebestrijding, traceerbaarheid en milieueisen. Op het gebied van ongediertebestrijding kan Traas u adviseren en helpen om aan de gestelde eisen te voldoen.

Leveranciers van Tesco moeten allereerst een beslisboom doorlopen. Aan de hand hiervan bepalen zij of er basis-, medium- of hoge risico-eisen geïmplementeerd moeten worden. Dit is mede afhankelijk van het soort producten dat geproduceerd wordt door de leverancier. Daarnaast heeft Tesco de zogeheten Nurture-norm opgesteld. Hiermee wil zij aan haar klanten laten zien dat Tesco duurzame en verantwoordelijke productie hoog in het vaandel heeft staan.

Ongediertepreventie conform Tesco richtlijnen

Traas Ongediertebestrijding is specialist op het gebied van ongediertepreventie. Hierdoor kunnen wij voor ieder bedrijf een passend preventieplan opstellen, conform de Tesco richtlijnen. Hierbij verzorgen wij ook de aan de Tesco verbonden verslaglegging en een logboek. Onze specialisten zijn bekend met alle gangbare normen met betrekking tot bedrijfshygiëne, zoals de HACCP-, BRC-, IFS- en AIB-richtlijnen. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren en begeleiden op het gebied van plaagdierbeheersing.

Opstellen, uitvoeren en ontzorgen

Traas gaat er bij ongediertepreventie altijd vanuit dat de opdrachtgever volledig ontzorgd moet worden. Dit houdt in dat wij het preventieplan niet alleen opstellen, maar er ook voor zorgen dat het plan correct wordt uitgevoerd. Hierdoor heeft u de zekerheid dat de ongediertepreventie en -bestrijding aan de gestelde eisen voldoen.

Heeft u interesse in ons ongedierte preventieplan volgens de Tesco richtlijnen, of wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden die er zijn? Neem dan gerust contact met ons op of bel naar 088-22 121 22. Onze specialisten helpen u graag verder!

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn