Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Amerikaanse kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak, die glanzend roodbruin, met lichtgele plekken op vleugels en schild van kleur is, is de grootste kakkerlak die met regelmaat in Nederland wordt aangetroffen, zo is de Amerikaanse Kakkerlak 2,5 tot 4,5 cm groot(antennes niet meegerekend).

Kakkerlakken komen vaak binnen door mee te liften met goederen. Omdat de Amerikaanse kakkerlak voorkeur heeft voor warme vochtige ruimtes, zal deze niet zo gauw in huis te vinden zijn, maar bijvoorbeeld wel in restaurants, fabriekshallen, en/of bakkerijen. Doordat kakkerlakken vaak in grote getallen aanwezig zijn, veroorzaken kakkerlakken naast overlast ook voor een onaangename geur in de ruimte.

Leefwijze en ontwikkeling van de Amerikaans Kakkerlak

De levensduur van een kakkerlak is gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. Wijfjes produceren gemiddeld 18 tot 62 ei pakketjes tijdens hun leven. Nadat de ei pakketjes gelegd zijn, duurt het gemiddeld 1 jaar tot de Amerikaans kakkerlak volwassen is. Om in leven te blijven eet de Amerikaanse kakkerlak bijna alles (zelfs zijn eigen soort genoot), daarnaast is het zo dat hij wel tot 5 weken zonder voedsel kan.

  Schade en overlast door de Amerikaanse kakkerlak

  De Amerikaanse kakkerlak kan voor behoorlijk wat schade en overlast zorgen, zeker in restaurants over andere plaatsen waar voedsel wordt bereid. Wanneer deze namelijk in aanraking komt met voedsel, kunnen ze tot 22 verschillende ziektes verspreiden. Daarnaast kan de aanwezigheid van de Amerikaans kakkerlak ook allergische reacties veroorzaken bij voornamelijk astmapatiënten.

   Bestrijding en preventie van de Amerikaanse kakkerlak

   De Amerikaanse kakkerlak houdt zich voornamelijk schuil in kieren en spleten. De beste manier om te voorkomen dat kakkerlakken zich verder voortplanten is dan ook om naden en kieren te dichten. Daarnaast is het hygiënisch werken van groot belang, omdat kakkerlakken kan overleven op alle soorten voedsel.

   Omdat de kakkerlak zich relatief snel voortplant, is het zaak de overlast zo snel mogelijk aan te pakken. Bestrijding van kakkerlakken zal worden gedaan d.m.v. een lok gel. Deze zal door onze medewerker op schuilplaatsen gezet worden waar ze zich schuil houden.

   Meer informatie over de Amerikaanse kakkerlak?

   Wilt u meer informatie over (de bestrijding) van de Amerikaanse kakkerlak? Dan kunt u contact op nemen met één van onze experts. Omdat wij vestigingen hebben door heel Nederland, zit er altijd wel een bestrijder van ons bij u in de buurt.

   Social Media

   Deel deze pagina op Social Media:

   Facebook Twitter LinkedIn