Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Bruinband kakkerlak

Uiterlijk van de Bruinband kakkerlak

De bruinband kakkerlak lijkt op een Duitse kakkerlak maar heeft geen lengtestrepen op het borstschild. De bruinband kakkerlak heeft ook langere antennes dat de Duitse kakkerlak. Als gekeken wordt naar het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes, dan hebben mannetje langere vleugels. De bruinband kakkerlak is te herkennen aan een lichte dwars streep op het borstschild en achterlijf.

Leefwijze en ontwikkeling van de Bruinband kakkerlak

De periode van het ei tot volwassenheid van de bruinband kakkerlak duurt ongeveer 7 tot 9 maanden. Vrouwtjes kunnen ongeveer 15 eitjes per ei pakket leggen. De levensduur van de bruinband kakkerlak ligt tussen de 3 en 4 maanden. De bruinband kakkerlak is niet licht schuw en zit vaak achter schilderijen, boekenkasten en behang. Bruinband kakkerlakken eten graag zetmeel producten en stijfsel van behang en boekenlijm.

Schade en overlast door de Bruinband kakkerlak

De schade die bruinband kakkerlakken aanrichten is vooral terug te zien in de bevuiling van voedingsmiddelen. De bruinband kakkerlak laat net als de andere soorten kakkerlakken haar uitwerpselen achter. Dit veroorzaakt dan ook de eerder benoemde vervuiling. Ook kunnen bruinband kakkerlakken kortsluiting veroorzaken wanneer zij een plekje vinden in de meterkast. Verder dragen en verspreiden bruinband kakkerlakken allerlei bacteriën en mijten. Enkele voorbeelden: Salmonella, Hospitalismus, ziekte van Weil, Paratypus en nog vele anderen. Tot slot kan het erg stinken door de aanwezigheid van bruinband kakkerlakken.

Bestrijding en preventie van de Bruinband kakkerlak

Bestrijding van de bruinband kakkerlak bestaat uit diverse stappen. Allereerst is hygiëne een belangrijke voorwaarde. Wanneer u ervoor zorgt dat uw huisjes netjes schoon en opgeruimd blijft, verklein je de kans op de aanwezigheid van kakkerlakken zoals de bruinband kakkerlak. Tevens is het belangrijk zoveel mogelijk voedselbronnen weg te laten. Verder is het dichten van naden en kieren een goede manier van preventie tegen kakkerlakken maar ook andere soorten ongedierte.

Meer informatie over de Bruinband kakkerlak

Wilt u meer informatie over (de bestrijding) van de Bruinband kakkerlak? Dan kunt u contact op nemen met één van onze experts. Omdat wij vestigingen hebben door heel Nederland, zit er altijd wel een bestrijder van ons bij u in de buurt.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn