Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Houtworm & boktor? Traas Ongediertebestrijding helpt u direct!

Hout is een natuurlijk materiaal, dat een voedingsbodem voor diverse soorten ongedierte kan zijn. Het hout kan daar behoorlijk door worden aangetast. We noemen de dieren en planten die dit veroorzaken dan ook houtaantasters. Er zijn een groot aantal houtaantasters, waarvan we in dit artikel twee hele bekende noemen, namelijk de houtworm en boktor. Deze kunnen voor een grootschalige aantasting van het hout in en rond uw woning zorgen. Dit kan zelfs zo ver gaan, dat dragende delen van houtconstructies zodanig zijn aangetast dat de veiligheid in het geding komt.

Houtworm

Met de bestrijding van houtworm bedoelen we de bestrijding van de houtwormkever. Want als u last van houtwormen hebt, dan hebt u niet direct last van de houtwormkever, maar van de larven van deze kever. Die larve, die we dus een houtworm noemen, vreet zich namelijk een weg door het hout, waardoor het hout wordt aangetast. Houtwormen kunnen al etend hele gangen in hout boren. Dat kan in meubels zijn, maar ook in timmerwerk zoals vloerbalken en dakconstructies.

Er zijn verschillende soorten houtwormkevers, en daardoor ook verschillende soorten houtwormen. De professionele bestrijders van Traas kunnen de gaatjes en het boormeel inspecteren, en zo bepalen welke soort houtwormkever moet worden bestreden.

Boktor

Ook bij de boktor gaat het om de larven, die de ellende veroorzaken. De larve van een boktor heeft een lange tijd nodig om zich tot een volwassen boktor te ontwikkelen. Dat kan een aantal jaren duren. In die periode zoekt de larve een plekje in hout, en voedt zich daar ook mee.

Als een boktorvrouwtje eitjes heeft gelegd, boren de larven zich een weg in het hout. Ze maken dan boorgangen met een ovaalvormige doorsnede. Dat doen ze meestal vlak onder bovenlaag van het hout. Het hout wordt op die plaatsen rimpelig en bros. Voordat ze zich ontpoppen, knagen de larven van de boktor een uitvliegopening in het hout, om uit te kunnen vliegen.

Ook hier kan de professionele bestrijder aan de hand van de boorgaatjes, de uitvliegopeningen en het boormeel bepalen welke soort boktor het betreft.

Houtworm of boktor zelf herkennen

Om echt te herkennen, om welke soort houtworm of boktor het gaat, kunt u het beste een professionele bestrijder inschakelen. Maar u kunt wel zien of u er inderdaad last van heeft. Als u zowel boorgaatjes als boormeel aantreft, kunt er behoorlijk zeker van zijn dat u inderdaad met houtworm of boktor te maken heeft.

Bestrijding van boktor en houtworm

Zelf bestrijden is meestal niet voldoende. Laat u de bestrijding daarom over aan een professionele bestrijder van Traas Ongediertebestrijding. Deze kan het hout, als het ‘dragend’ hout van bijvoorbeeld een vloer- of dakbalk betreft, ook inspecteren om zo de mate van aantasting in te kunnen schatten. Neemt u daarom snel contact met ons op, zodat wij de houtworm of boktor zo snel mogelijk voor u kunnen bestrijden. Bel ons op 088-22 121 22 of vul het contactformulier in. U wordt dan direct geholpen.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn