Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Ovenvisjes

Ovenvisjes leven bij voorkeur in een warme omgeving

Het ovenvisje is vleugelloos en heeft een lengte van 0.6 tot 1.3 cm. Ze zijn bedekt met fijne schubben en vallen onder de groep “franjestaarten” waar ook het zilver- en papiervisje vallen. De kleur is donkergrijs, in tegenstelling tot het zilvervisje, dat duidelijk zilverachtig/grijs van kleur is.

Het ovenvisje is ook duidelijk gespikkeld. Het ovenvisje is ook iets groter dan het zilvervisje en bovendien iets meer behaard, met langere antennen en staartdraden.

De ontwikkeling en leefwijze van het zilvervisje

De eitjes hebben een minimum temperatuur nodig van 24 graden, anders komen de eitjes niet uit. Ook de luchtvochtigheid moet 33% of hoger zijn. Bij een temperatuur van 37 graden C en 80% luchtvochtigheid, ontwikkelen de larven zich binnen 2 tot 5 dagen. Als larve vervellen ze 8 à 9 keer, een volwassen dier blijft vervellen, circa 60 keer. Ze kunnen wel 32 jaar oud worden onder optimale omstandigheden. Ovenvisjes hebben een hekel aan licht, en stellen zich het liefst verborgen op. Ze eten voornamelijk koolhydraten, voeden zich met granen, meel, stijfsel, lijm en papier. Ze geven de voorkeur aan temperaturen tussen de 32 tot 38 graden om zich te vermeerderen. Ze bewegen zich voort met slangachtige bewegingen.

Schade en overlast door ovenvisjes

Ovenvisjes vreten aan papier, behang, boeken en zijde en synthetisch materiaal zoals kleding, wandbedekking enz. Ze zijn slecht voor de algehele hygiëne.

Het voorkomen van overlast van ovenvisjes

Na de bestrijding dichten van naden en kieren gedicht worden.

Zelf bestrijden van ovenvisjes

Geeft u liever de voorkeur aan het zelf bestrijden van ovenvisjes, bestel dan in onze webshop het zilvervisjes en papiervisjes bestrijdingspakket. Dit pakket bestaat uit 3 spuitbussen, 15 baitboxen en een gebruiksaanwijzing, waarin staat uitgelegd hoe u te werk dient te gaan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ovenvisjes, neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan