Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Papiervisjes

Papiervisjes leven in het donker tussen boeken en papier

Het papiervisje, (ook wel boekenvisje genoemd) is een klein vleugelloos insect, dat ongeveer 15 mm lang is. Doordat papiervisjes, zilvervisjes en ovenvisjes er bijna identiek uitzien, komt het regelmatig voor dat deze franjestaarten door elkaar worden gehaald.

Papiervisjes zijn te herkennen aan hun 2 lange antennes aan hun kop en hun 3 lange sprieten achter aan hun lijf. Kenmerkend is ook dat het lichaam van het papiervisje bedekt is met fijne schubben, waardoor het papiervisje er voor ons grijs/zilverkleurig uit ziet. Papiervisjes zitten het liefst in de droge ruimtes. Dit in tegenstelling tot zilvervisjes en ovenvisjes leven, die respectievelijk voorkeur hebben voor vochtige en warme ruimtes.

De ontwikkeling en leefwijze van het papiervisje

Afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid, kan het papiervisjes 7 tot 8 jaar oud worden. Eitjes van het zilvervisjes worden vaak in hoopjes afgezet. Om verdere verspreiding (het uitkomen van eitjes) te voorkomen, is het belangrijk dat de temperatuur beneden de 22 graden blijft.

Papiervisjes zijn erg lichtschuw, dit omdat wanneer papiervisjes meer dan één uur worden blootgesteld aan het zon(licht), ze dit niet overleven. Dit is dan ook de reden, waarom u papiervisjes nooit vaak overdag zult zien, maar bijvoorbeeld wel vroeg in de morgen of in de avonduren.

Schade en overlast door het papiervisje

Zoals hun naam al (deels) aangeeft, kunnen papiervisjes aanzienlijke schade aanrichten aan alle papieren producten, papieren documenten, behang, boeken en affiches, daarnaast zijn papiervisjes ook gek op synthetische producten zoals kleding en wandbedekking.

Het voorkomen van overlast van papiervisjes

Zoals reeds eerder aan gegeven, ontwikkelen papiervisjes zich niet onder een temperatuur van 22 graden. De beste manier om te voorkomen dat de papiervisjesoverlast erger wordt, is de temperatuur zo laag mogelijk houden.

Indien u Traas wilt inschakelen voor het bestrijden van papiervisjes kiest u een bestrijder bij u in de buurt. Hiervoor gebruikt u de postcodezoeker aan de rechterzijde. Traas voert de behandeling uit met een bestrijdingsmiddel. Deze bestrijdingsmiddelen zijn niet schadelijk voor huisdieren en mensen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over papiervisjes, neem dan vandaag nog contact op met de Traas.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan