Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Surinaamse kakkerlak

Uiterlijk van de Surinaamse kakkerlak

De Surinaamse kakkerlak (volwassenen) zijn glanzend zwartbruin van kleur en zijn 1,7 tot 2,5 cm lang. Surinaamse kakkerlakken hebben een forse bouw en zijn in het bezit van twee antennen. In Nederland komen enkel de vrouwtjes voor. Vrouwtjes hebben langere vleugels dan mannetjes. De nymf zijn lichter van kleur en uiteraard kleiner in lengte. Het ei pakket van het vrouwtje bestaat uit gemiddeld 26 jonge kakkerlakken. Het vrouwtje zal haar ei pakket vooral op warme plaatsen afzetten.

Leefwijze en ontwikkeling van de Surinaamse kakkerlak

Het leven van Surinaamse kakkerlakken duurt gemiddeld 15 tot 17 maanden. Het vrouwtje zet gemiddeld 3x haar ei pakket af. De duur van het ei naar volwassenheid duurt ongeveer 6 maanden. Zoals eerder benoemd bevat het ei pakket ongeveer 26 eitjes. De temperatuur bepaalt de snelheid van de ontwikkeling van het ei naar volwassenheid.

De Surinaamse kakkerlak komt vooral voor in een warme omgeving zoals kassen, serres en zwembaden. De Surinaamse kakkerlak is lichtschuw en leeft dus liever in het donker. Surinaamse kakkerlakken leven meestal in vochtige aardig of onder stenen. Planten staan bovenaan het menu van Surinaamse kakkerlakken.

Schade en overlast door de Surinaamse kakkerlak

Surinaamse kakkerlakken richten voornamelijk schade aan planten. In kassen kunnen ze dus behoorlijk wat schade aanrichten wanneer u het probleem niet snel genoeg opmerkt.

Bestrijding en preventie van de Surinaamse kakkerlak

De bestrijding van Surinaamse kakkerlakken bestaat voornamelijk uit het vangen van de kakkerlakken. Wanneer insecticide nodig mocht moet u er goed op letten dat het bestrijdingsmiddel niet schadelijk is voor planten. Daarnaast kan het plaatsen van vangpotten een goede bestrijdingsmethode. Indien u de schuilplaats van de kakkerlakken heeft gevonden kunt u er ook voor kiezen de schuilplaats af te koelen tot onder 5 graden Celsius. Leven onder -4 graden Celsius is meestal fataal voor kakkerlakken.

Meer informatie over de Surinaamse kakkerlak

Wilt u meer informatie over (de bestrijding) van de Surinaamse kakkerlak? Dan kunt u contact op nemen met één van onze experts. Omdat wij vestigingen hebben door heel Nederland, zit er altijd wel een bestrijder van ons bij u in de buurt.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn