Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Zilvervisjes

Zilvervisjes leven op vochtige donkere plaatsen

Het zilvervisje (ook wel suikergast genoemd) is een klein vleugelloos insect die gemiddeld 0,7 tot 1,52 cm lang wordt. Net als papiervisjes, zijn zilvervisjes ook zilverachtig/grijs van kleur.

Doordat papiervisjes, zilvervisjes en ovenvisjes er bijna identiek uitzien, komt het regelmatig voor dat deze franjestaarten door elkaar worden gehaald. Ondanks het zilvervisjes en papiervisje op elkaar lijken, verschillen ze wel degelijk van elkaar.

Zilvervisjes zitten het liefst in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Wanneer u overlast van zilvervisjes, zult u dit dan ook als eerste merken in vochtige ruimtes, zoals de keuken, badkamer, kelder en/of andere vochtige hoeken.

De ontwikkeling en leefwijze van het zilvervisje

Afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid kunnen zilvervisjes 2 tot 3 jaar oud worden. De optimale leef temperatuur voor zilvervisje is ca. 25 graden C. Om in leven te blijven, voeden zilvervisjes zich met name met granen, meel, stijfsel, lijm en/of papier. Daarnaast voedt het zilvervisje zich ook met schimmels, dode insecten en/of mijten.

Schade en overlast door het zilvervisje

Wanneer u in grote mate overlast heeft van zilvervisjes kunnen deze veel schade aanrichten aan uw behang, kleding, foto's, zijde en voedsel. Zilvervisjes eten dan ook graag koolhydraten, zoals zetmeel, cellulose en suikers. Omdat zilvervisjes meestal niet in grote getallen voorkomen, zal het zilvervisje over het algemeen bijna geen zichtbare schade aanrichten.

Het voorkomen van overlast van zilvervisjes

De beste manier om van zilvervisjes af te komen is om de temperatuur zo koel mogelijk te houden. De lage temperatuur verminderde de aantrekkelijkheid en daarnaast is het zo dat de ontwikkeling van het zilvervisjes veel trager zal gaan. Wat ook helpt, is om de luchtvochtigheid sterk te verlagen. Zilvervisjes overleven namelijk niet in een luchtvochtigheid van minder dan 50%. Tot slot is het aan te raden naden en kieren te dichten.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zilvervisjes, neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan