Natte woelrat
De natte woelrat is grijsbruin tot zwart gekleurd. De natte woelrat is plomp gebouwd stompe snuit en in de vacht verborgen oren en ogen. De volwassen natte woelratten zijn 167 tot 187 mm lichaamslengte…
Lees meer...De natte woelrat is grijsbruin tot zwart gekleurd. De natte woelrat is plomp gebouwd stompe snuit en in de vacht verborgen oren en ogen. De volwassen natte woelratten zijn 167 tot 187 mm lichaamslengte…
Lees meer...De droge woelrat is grijsbruin tot bruin van kleur. De droge woelrat heeft een plompe bouw, een stompe snuit en de ogen en oren zijn gedeeltelijk verborgen. Een pasgeboren droge woelrat is kaal en blind.…
Lees meer...De zwarte rat is binnen de Nederlandse grenzen nog relatief zeldzaam. Zo is de zwarte rat nog maar enkel gesignaleerd in Amsterdam (havens) en de zuidelijke provincies: Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.…
Lees meer...De woelrat is grijsbruin tot zwart gekleurd, plomp gebouwd, stompe snuit en in de vacht verborgen oren en ogen. Volwassen woelratten zijn 150 tot 190 mm lang met een korte, behaarde staart van 80 tot 110…
Lees meer...De veldmuis is bruin tot grijsbruin van kleur met soms kleurvariaties tot zwart toe. De snuit van de veldmuis heeft een plompe, stompe bouw. De oren en ogen van de veldmuis zijn verborgen in de vacht.…
Lees meer...Zeer verborgen, in sterk begroeide omgeving, riet en biezen. Bewoont bij voorkeur oevers van stilstaand water. Graaft holen- en gangsysteem in oevers. Maakt tegen winter vaak een winterhut in ondiep water...
Lees meer...De meeste muizen zijn knaagdieren. Zo niet de spitsmuis. Zijn gebit en spitse snuit zijn gemaakt voor het eten van insecten. Zijn neus en snorharen zorgen ervoor dat hij overal de weg vindt. Spitsmuizen…
Lees meer...De rug is lichtbruin tot donkergrijs, de buik is lichter van kleur. Ze hebben een slanke bouw met een spitse kop en grote oren. De staart is dun en even lang of langer dan het lichaam...
Lees meer...De bruine rat is een echte alles eter. Overlast van een bruine rat, herkent u aan stompe uitwerpselen en buiksmeer. De meest voorkomende schade door de bruine rat is knaagschade....
Lees meer...De bosmuis is te herkennen aan zijn licht-geelbruine tot donkerbruine rug, zijn buik is lichter van kleur. De rug en buikzijde zijn gemarkeerd door een oranje-bruine scheidingslijn. Het is een flinke muis…
Lees meer...