Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Droge woelrat

Uiterlijk van de droge woelrat

De droge woelrat is grijsbruin tot bruin van kleur. De droge woelrat heeft een plompe bouw, een stompe snuit en de ogen en oren zijn gedeeltelijk verborgen. Een pasgeboren droge woelrat is kaal en blind. Een volwassen droge woelrat is 130 tot 170 mm lang. De staart van de droge woelrat is kort behaard en eveneens 130 tot 170 mm lang.

Ontwikkeling van de droge woelrat

Een droge woelrat werpt gemiddeld 3 keer per jaar. De draagtijd duurt 20 tot 22 dagen. Een nest bestaat gemiddeld uit 5 jongen, het zogen daarvan duurt 2 weken. Droge woelratten worden niet ouder dan 2 jaar.

Leefwijze van droge woelratten

De droge woelrat is een uitstekende graver, de grond wordt met de voortanden van de woelrat los geknaagd. De droge woelrat heeft een hekel aan zwemmen. Door de droge woelrat wordt vooral aan ondergrondse planten geknaagd. Ook de wortels van jonge vruchtbomen ontkomen niet aan de knagerij van de droge woelrat. Deze woelrat heeft een uitsluitend ondergronds bestaan. Het gangenstelsel kan uitgebreid zijn tot wel 200 meter, planten en wortels die het gangenstelsel indringen, worden weg geknaagd.

Schade door droge woelratten

De droge woelrat kan schade aan richten aan vooral jongen vruchtbomen (ca. 2 tot 4 jaar oud) Ook pengewassen zoals winterwortels en witlof kunnen te lijden hebben van de droge woelrat.

Meer informatie over het bestrijden van droge woelratten

Wilt u meer informatie over de droge woelrat of de bestrijding ervan? Neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan