Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Natte woelrat

Uiterlijk van de natte woelrat

De natte woelrat is grijsbruin tot zwart gekleurd. De natte woelrat is plomp gebouwd stompe snuit en in de vacht verborgen oren en ogen. De volwassen natte woelratten zijn 167 tot 187 mm lichaamslengte en een korte behaarde staart van 85 tot 105 mm.

Ontwikkeling van de natte woelrat

De natte woelrat werpt gemiddeld 3 keer per jaar, de nestgrootte is 2 tot 7 jongen. De draagtijd van de natte woelrat is 20 tot 22 dagen. De zoogperiode is naar schatting 2 weken. De jongen van de natte woelrat zijn na 3 maanden geslachtsrijp. De vermoedelijke maximale levensduur is 18 maanden, inclusief winterslaap.

Leefwijze van natte woelratten

De natte woelratten knagen aan zachtere, ondergrondse plantendelen van knol- en bolgewassen en aan wortels. In waterrijke streken worden vanuit de slootkant zelf gegraven gangen gemaakt. Natte woelratten maken gangen op 10 tot 20 cm diepte en nesten en voorraadkamers op 50-60 cm diepte. De knaagsporen bij aangevreten wortels is duidelijk zichtbaar dat van onderaf gegeten is.

Schade door natte woelratten

Schade door de natte woelratten worden vooral aanzienlijk aangericht in jonge boomgaarden, bloembollenvelden, witlofpercelen, winterwortel- en waspeenteelt.

Meer informatie over het bestrijden van natte woelratten

Wilt u meer informatie over natte woelratten of de bestrijding ervan? neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan