Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Duivenoverlast

De meest overlast veroorzakende vogel

De duif (huisduif), zoals wij de duiven in Nederland kennen is een nakomeling van de verwilderde rotsduif. Deze van oorsprong zijnde postduiven zijn gedurende de 2e wereldoorlog losgelaten, maar nooit meer op hun hok zijn teruggekeerd. Deze ontwikkelingen hebben er toe geleid, dat de duif vandaag de dag overal ter wereld te vinden is en wordt gezien als de meest overlast veroorzakende vogel.

Wij van Traas Ongediertebestrijding, hebben diverse mogelijkheden om deze overlast te beperken. Meer informatie over vogel en duivenwering kunt u hier lezen.

De ontwikkeling en leefwijze van duiven

Duiven nestelen bij voorkeur op een harde ondergrond, zoals: vensterbanken, zolders, veranda kasten en balkons. Gemiddeld leggen duiven 20 eieren per jaar (2 per keer). De gemiddeld broedtijd van een duiven ei is 17 dagen na het laast gelegde ei. Wanneer de jongen zijn uitgekomen, duurt het 4 weken, voordat ze kunnen vliegen en het nest zullen verlaten. De leeftijd waarop een duif geslachtsrijp is na een periode van 5 maanden.

Schade en overlast door de duif

Eén huisduif produceert per jaar gemiddeld 14 kg poep. Daarnaast kunnen verwilderde huisduiven gastheer zijn van allerlei parasieten zoals mijten, teken, vlooien, vogelwandluizen, veerluizen e.d. en zijn duivennesten een walhalla voor motten, vliegen, kevers, mijten, zilvervisjes en stofluizen. Naast het feit dat nesten van duiven de straten bevuilen en woningenverstoppingen kunnen veroorzaken van hemelwaterlozingen, tasten hun ammoniak houdende uitwerpselen steen- en andere gevelmaterialen aan. Tot slot is het niet geheel onbelangrijk te vertellen dat duivenpoep ernstige ziektes kan overbrengen.

Het voorkomen van duivenoverlast

Om duivenoverlast te voorkomen hebben wij verschillende mogelijkheden in de vorm van weringsmaatregelen. Daarnaast kunnen wij de duiven eventueel ook wegvangen of laten schieten door onze jager.

Zelf bestrijden van duivenoverlast

Geeft u liever de voorkeur aan het zelf bestrijden van de duiven? Dan kunt u in onze webshop hiervoor diverse artikelen voor vogelwering bestellen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het weren, wegvangen of weg schieten van duiven, neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: