Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Kauwenoverlast

De kauw is een sociaal groepsdier

De Kauw is een vogel die behoort tot de kraaiachtigen en is één van de kleinste leden van de kraaien familie. Gemiddeld wordt een kauw 34 cm groot. Kauwen zijn echte groepsdieren. Zo gaan ze het liefst gezamenlijk op zoek naar voedsel en/of een plaats om te slapen. Doordat ze in groepen leven, kan het dus voorkomen dat u hier overlast van ondervindt.

Wij van Traas Ongediertebestrijding, hebben diverse mogelijkheden om deze overlast te beperken. Meer informatie over vogel en kauwenwering kunt u hier lezen.

De ontwikkeling en leefwijze van de kauw

Kauwen leven voornamelijk in paren. De kauw nestelt in het voorjaar, dit doen zij meestal hoog in de bomen. Gemiddeld legt legt een kauw 4 tot 6 (lichtblauwe) eieren. De broedtijd van een kauwen ei is gemiddeld 16 tot 18 dagen. Nadat een kauw uit het ei is gekomen, duurt het vervolgens 30 tot 35 dagen tot dat de kleine kauwen kunnen vliegen. Kauwen worden gemiddeld 60 jaar.

De kauw overwinterd in Nederland. Het is zelfs zo dat gedurende de wintermaanden, ook de kauwen andere koude buurt landen, zoals Scandinavië en Oost-Europa naar Nederland trekken om te overwinteren. Gedurende deze winterperiode leeft de kauw vooral in zwermen. Kauwen komen dus nooit alleen.

Schade en overlast door de kauw

De kauw is een insecten en larven eter. Kauwen strijken dan ook vaak neer op gazons en grasvelden om deze te zoeken. Doordat kauwen meestal in grote groepen opzoek gaan voedsel, is de kans groot, wanneer ze op uw gazon of grasveld bij elkaar gazons en/of grasvelden (be)landen ze dit volledig ruïneren. Doordat naar insectenlarven wordt gezocht.

Het voorkomen van kauwenoverlast

Om Kauwenoverlast te voorkomen hebben wij verschillende mogelijkheden in de vorm van weringsmaatregelen. Daarnaast beschikken wij ook over middelen om kauwen weg te jagen door middel van geluid (angstkreet van dezelfde vogel). Wanneer dit consequent wordt toegepast, zullen de kauwen na een aantal dagen weg blijven.

Zelf bestrijden van kauwenoverlast

Geeft u liever de voorkeur aan het zelf bestrijden van de kauwen? Dan kunt u in onze webshop hiervoor diverse artikelen voor vogelwering bestellen.

Meer informatie over kauwen of de bestrijden ervan?

Wilt u meer informatie over het weren, wegvangen of weg schieten van kauwen, neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: