Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Zwarte kraaien overlast

Een zwarte kraai lijkt op een roek, maar heeft een kortere, bredere en stompere snavel en geen kale mondhoek. De zwarte kraai vliegt ook wat slomer.

Uiterlijk van de zwarte kraai

De zwarte kraai is egaal, mat-zwart van kleur en heeft een grootte van circa 47 cm. Hij heeft een volledige zwarte snavel en geen dij-veren.

Ontwikkeling van de zwarte kraai

De nesten bevatten gemiddeld 4 tot 6 blauwgroene eieren. Gewoonlijk broeden ze 18 dagen lang, meestal 1 nest per jaar. Dit doen ze in de periode maart tot juni. Jonge zwarte kraaien verlaten het nest na circa 5 weken. In de natuur worden zwarte kraaien 2 tot 8 jaar oud.

Leefwijze van zwarte kraaien

Bij het rusten vormen zwarte kraaien zwermen. Ze nestelen afzonderlijk in bomen of op kliffen. De zwarte kraai is een alleseter. Ze leven in paren die zeer hecht zijn. Ze blijven het hele jaar hier. Vaak worden zwarte kraaien aangetroffen op vuilnisbelten, bij maiskuilen en kleine verkeersslachtoffers.

Schade door zwarte kraaien

De zwarte kraai pikt insectenlarven uit grasvelden en gazons. Vooral in de broedtijd kunnen ze een gevaar vormen voor jong kleinwild (pasgeboren haasjes) en jonge vogels.

Bestrijding, wering en preventie van zwarte kraaien

Roestplaatsen zoveel mogelijk tegengaan. Door middel van geluid (angstkreet van dezelfde vogel) kan men de kraaien bij consequent volhouden, verjagen. Het verjagen moet beginnen als het nog licht is en zodra de eerste zwarte kraaien verschijnen.

Meer informatie over spreeuwen of de bestrijding of wering ervan?

Wilt u meer informatie over het weren, wegvangen of weg schieten van zwarte kraaien, neem dan vandaag nog contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: